Gündem

Berber, kuaför, lokantaya giden herkesi üzecek haber: Bugünden itibaren uygulanacak!

Berber, kuaför, lokanta, kahvehaneler corona virüsü pandemisinden olumsuz etkilenen meslek grupları arasında yer alıyordu. Bu kapsamda geçen sene alınan KDV indirimi kararı 30 Eylül’de sona erdi. KDV indirimin sona ermesi ile beraber, bugünden itibaren söz konusu işletmelerin hizmetlerine zam yapması bekleniyor.

Pandemi sürecinde alınan pek çok karardan biri de KDV indirimiydi. Ancak Erdoğan Süzer’in haberine göre, 1 Ekim itibarıyla KDV’deki artış nedeniyle berber, kuaför, terzi, düğün ve nikah salonları, beyaz eşya tamiri, televizyon ve bilgisayar tamiri, oto tamiri, sinema, tiyatro, otobüs biletleri, kahvehane, kebapçı, otel ve pansiyon ücretlerine zam bekleniyor.

Yüzde 8’e yükseldi

Sinema, tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, paket yemek servisleri, lokanta, içkili lokanta ve kebapçıdaki yiyecek ve içeceklerde , otel ve pansiyonlarca KDV yüzde 8’e çıktı.

Elektronik eşya alacaklar dikkat

Cep telefonu, bilgisayar, saat bakım onarımı, motosiklet ve oto tamirinde KDV oranı yüzde 18 oldu. Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik ve beyaz eşya tamiri, kombi, şofben bakım ve onarımı, sıhhi tesisat, boya badana işleri, düğün salonları, süs bitkileri ile çiçek teslimlerinde de KDV yüzde 18’e yükseldi. Ayrıca yeme içme hizmetleri, berber, kuaför ve güzellik salonlarında da KDV oranları yükseldi.