Ekonomi

Berat Albayrak daralan büyüme oranlarıyla ilgili konuştu: “İyi bir sonuç.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan, Türkiye'nin geçtiğimiz döneme kıyasla daralan büyüme oranlarıyla ilgili şaşırtan bir açıklama geldi.

Albayrak, toplumda çizilen kötümser tablonun aksine gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) oranının dünyadaki diğer ülkelere kıyasla iyi sonuç verdiğini ifade etti. Albayrak daralmayla ilgili olarak; “Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli” ifadelerini kullandı.

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kendine ait sosyal medya hesabından, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Albayrak, tüm dünyayı sosyal ve ekonomik olarak etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası, yılın ikinci çeyreğinde negatif yönlü etkilerin hissedileceğini bildiklerini ifade etti. Bakan Albayrak; “Kötümser tabloların aksine GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi. Türiye ekonomisinin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan; “2021’e Pandeminin izlerini silerek girmekte kararlıyız. İnşallah ‘V’ çıkışı GSYİH verilerinde de göreceğiz” diye sürdürdüğü açıklamasında, milli ekonomi hedefleri, istihdama dayalı üretim ve vatandaşın yanında olan bir ekonomi modeli ile yılın pozitif ayrışarak kapatılacağını vurguladı.

Nisan-haziran dönemindeki yüzde 9,9’luk daralma ile listenin son sırasında yer alan Türkiye’yi, yüzde 10’luk daralmayla Japonya izledi.