Gündem

Berat Albayrak açıkladı! Ekonomide toparlanma dönemi başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Erzurum’da iş dünyası ile bir araya geldi. Bakan Albayrak, “Ekonomik aktivitede toparlanma eğilimi artıyor. Yabancı kuruluşlar büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmek zorunda kaldı.” dedi. Bakan Albayrak’ın dolarla ilgili sözleri dikkat çekti.

DOLARA GÜVENENLERE SORMAK LAZIM

Türkiye’nin ekonomiye yönelik düzenlenen tüm saldırıları boşa çıkardığını söyleyen Berat Albayrak, “Yılı yüzde 0,5’in üzerinde 1’e yakın büyüme rakamıyla kapatırız. Faizler düşmeye başladı, enflasyonda baskılar yavaş yavaş inmeye başladı. Türkiye tüm saldırıları boşa çıkardı. Bir sene önce dolara güvenenlerin halini sormak lazım.” dedi.

TÜRKİYE TÜM SALDIRILARLA BAŞA ÇIKTI

Bakan Berat Albayrak, “Malumunuz ülkemiz, ekonominin her alanında büyük bir potansiyele sahip bir ülke. Son 17 yılda bu potansiyeli zaman zaman harekete geçirsek de ülkemizin karşı karşıya kaldığı sınamalarla bu süreçler dönem dönem kesintiye uğradı. Son 6 yıldır Gezi’yle başlayan olaylar, darbe girişimi, terör olaylarıyla Türkiye fiili bir savaş altında bıraktı. Özellikle son dönemdeki tüm bu ekonomik saldırılar da dahil olmak üzere tüm bu saldırmalarla başa çıktı.

Bir yanıt yazın