Ekonomi

Belediyelerde çalışan 18 bin sözleşmeli personel işten çıkarılabilir

TBMM Genel Kurulunda Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türkiye genelinde belediyelerde görevli sözleşmeli 18 bin personelin sözleşmeleri yenilenmediği takdirde işten çıkarılacağını dile getirip Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk’a acil çağrıda bulundu. Şimşek yaptığı çağrıda yeni düzenleme yapılmasını ve bu kişilerin işlerine devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

18 BİN PERSONEL İŞTEN ÇIKARILACAK!

Türkiye genelinde binlerce personelin işten çıkarılacağını belirten Şimşek, “Sayın Bakanım, tabii, gönlümüz kamudaki sözleşmeli personellerin tamamının kadroya geçmesini istiyor ama özellikle belediyelerde çalışan yaklaşık 18 bin personel her yıl belediye meclisi kararıyla sözleşmeleri yenilenmediği takdirde işlerinden çıkartılacak.” ifadelerini kullandı.


 
SON TARİH 31 ARALIK!

Ayrıca 31 Aralık tarihine kadar eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni bir düzenleme yapmazsa belediyelerde çalışan 18 bin personel, belediye başkanının ya da belediye meclisinin alacağı tek bir kararla kapının önüne konulabileceğini açıklayan Şimşek şunları söyledi:

Bununla ilgili Bakanlığın… Artık önümüzde çok uzun bir zaman kalmadı, günlerdir konuşuyoruz ama maalesef bir mesafe alamadık. Sağlıkta, Millî Eğitimde, diğer kurumlarda çalışanlar, herhangi bir yüz kızartıcı suç olmadıktan sonra görevlerine devam edebiliyorlar ama belediyedekilerin mecburen her yıl meclis kararıyla sürelerinin uzatılması gerekiyor. Yani 2013 yılında bu hak verilmiş, 2013 yılından bu tarafa belediyelere alınan hiçbir sözleşmeli personelin kadro hakkı yok. Bunun bir defalığına torba yasaya konulacak ilave bir maddeyle çözülmesini istiyorlar.

Bir yanıt yazın