Ege Haberleriİzmir Haberleri

Belediyeden duyuru: İzmirim Kartı olanlar telefon etsin!

İzmirim Kart sahiplerine duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, yaz mevsimi boyunca her salı saat 08.00’de Konak’tan kalkan gemi, 08.45’te Güzelbahçe’den ve 09.45’te Mordoğan’dan hareket ederek 10.30’da Foça’ya ulaşıp akşamüzeri ise aynı rota üzerinden geri dönüyor. Turlara katılmak isteyen vatandaşların 0232 320 00 35 (Dahili 102-103) numaralı telefonu arayıp, biniş yapacakları iskeleyi bildirerek rezervasyon yaptırması gerekiyor.

İzmir’de engelli vatandaşlar için ücretsiz turlar düzenleniyor. Turlara engelli İzmirim Kart sahibi yurttaşlar ve refakatçi İzmirim Kartı bulunan yakınları katılım sağlayabiliyorlar.

Her hafta Salı günü düzenleniyor

İZDENİZ seferini kullanarak eşi Nazan Kara ile birlikte Mordoğan’a giden Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, “Bu hizmet bizim için çok değerli bir hizmet. Her hafta salı günü birçok engelli arkadaşlarımız ve üyelerimizi bu etkinliğe yönlendiriyoruz. Öncelikle Başkanımız Tunç Soyer’e engellilere göstermiş olduğu pozitif ayrımcılık için çok teşekkür ediyoruz. İZDENİZ personelinin yaklaşımı, bizlere sunmuş oldukları hizmetten dolayı çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Oya Türkeli ise konu ile ilgili açıklamada, “Engellilerimiz için çok mutlu olduk. Hiç Foça’ya gitmemiş engellilerimiz var. Engellilerimizin birçoğu evlerinden çıkmadılar. Onlar da gezip görmeli, hayatlarına bir anlam katmalı. Başkanımız Tunç Soyer’e ve İZDENİZ’e çok teşekkür ediyoruz. Engellilerimiz bugünü bekliyorlardı. Erken saatlerden beri ayaktalar ve çok mutlu oldular” dedi.