Kültür Sanat

Beklenen tarih belli oldu! 1 Eylül’de açılıyor!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, yeni sezonda koronavirüs kapsamında bütün önlemlerin alındığını belirterek açılış için tarih verdi. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, sezon için hazırlıkları devam eden “Sonsuzluk Kitapevi” adlı oyunun provasında sanatseverleri mutlu edecek haberler paylaştı. Seyircilerin güvenli bir ortamda, gönül rahatlığıyla tiyatro oyunları ile buluşması için her türlü tedbirin düşünüldüğünü belirten Kurt tiyatroların açılışı için tarih verdi.

KAPILAR 1 EYLÜLDE AÇILIYOR

Koronavirüs kapsamında devlet tarafından alınan tüm tedbirlerin eksiksiz bir şekilde hayatta geçirildiğini belirten Kurt sahnelerin 1 Eylül Salı gününden itibaren açılacağını belirtti. Konuşmasına, “Devletimizin açıkladığı her türlü önlemi aldık. Sahnelerimizde ateş ölçer, maske, dezenfektan hepsi bulunuyor. Koltuklarımızı bir boşluk bırakacak şekilde düzenledik. Maskesiz ve ateş ölçmeden hiçbir seyircimizi sahnemize almayacağız.” diyerek devam eden Kurt, seyircilerden de kurallara hassasiyetle uymalarını rica etti.

“YAZ SEZONUNDA BOŞ DURMADIK”

Kurt yaptığı açıklamada Devlet Tiyatroları kapsamında yaz sezonunun da boş geçirilmediğini ifadede etti. Kamyon Tiyatrosu ve Açık Hava Tiyatrolarının yaz sezonu boyunca seyirciyle buluştuğunu ifade ederken Güneydoğu’da da pek çok çocuğun Çocuk Tiyatroları ile buluşturulduğunu belirtti.

“YENİ OYUNLAR İÇİN PROVALARA DEVAM EDİLDİ”

Sözlerine pandemi sürecinde tüm önlemlerin alınarak çalışmalara devam edildiğini ekleyen Kurt, “Pandemi döneminde hiç boş durmadık. Yeni 17 oyun prömiyer yapacak. Bu önemli bir şey. Gerekli önemlemlerimizi alarak, sanatçılarımızla bir çalışma gerçekleştirdik. O yüzden bazı sahnelerimizi, dar, küçük, havasız olan sahnelerimizi, önümüzdeki ilerleyen zamanlarda açacağız. Ama şimdi Türkiye genelinde Devlet Tiyatrosunun bulunduğu bütün bölgelerdeki sahnelerimizi açacağız.” ifadeleriyle tiyatroseverlere müjdeli haberi verdi.