Magazin

Beklenen dizi eylülde yayında!

2019’da ilk sezonu yayınlanan ve dünya çapında ün kazanan Netflix’in Türk yapımı dizisi Atiye’nin yeni sezon tarihi açıklandı.

Netflix’in Türk yapımı 8 bölümlük bilim kurgu dizisi Atiye’nin ikinci sezon yayın tarihi netleşti. Başrollerini Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun’un paylaştığı dizinin ikinci sezonu 10 eylülde Netflix platformunda izleyicisiyle buluşacak. Daha önce Hakan: Muhafız ve Aşk 101 gibi Türk yapımı diziler için Türkiye ile masaya oturan Netflix’in Atiye’nin üçüncü sezonuna onay vermesi bekleniyordu. İkinci sezon çekimlerini tamamlayan ekip Netflix’ten üçüncü sezonun onayını da aldı.

Netflix daha önce yayınlanacak bir Türk dizi senaryosunun eşcinsel ilişki içerdiği gerekçesiyle Türkiye’den veto yemiş, bu veto üzerine Netflix’in Türkiye’den çekileceğine dair söylentiler çıkmıştı. Yaşanan olaylar üzerine çekimi devam eden ve yayınlanacak yeni yapımların durumu merak konusu olmuştu. Netflix’in Türkiye’den çekilmeyeceğini açıklaması üzerine yeni sezon için onay alan projelerin devam edeceği duyuruldu. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren dizilerin çekimi devam ederken Netflix Türkiye, yeni projelerin olduğu müjdesini verdi. Netflix Türkiye ilerleyen dönemlerde Türk yapımı Fatma ve Sıcak Kafa isimli dizilerin yayınlanacağını açıkladı. Çekimleri başlayan Fatma dizisinin başrolünü Burcu Biricik üstlenirken Sıcak Kafa dizisinin kadrosunun henüz netleşmediği öğrenildi.