Ekonomi

Bekar vatandaşlar Ziraat Bankası’na gitsin: Bankada hesap açana geri ödemesiz 10 Bin TL verilecek!

Türkiye’de yaşayan tüm bekar vatandaşları ilgilendiriyor. Ziraat Bankası resmi internet sayfası üzerinden yazılı açıklama yaparak duyurdu. Yapılan açıklamada, hiç evlenmemiş ve 24 yaşını doldurmamış olan tüm vatandaşların çeyiz hesabı açabileceği bildirildi. Çeyiz hesabı 48 ila 59 ay olanlar için geri ödemesiz 10 bin TL’ye kadar para verilecek.

Türkiye’de devlet evlenecek olan vatandaşlara para desteği sağlıyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası’nda çeyiz hesabı açanlara devlet tarafından geri ödemesiz para veriliyor. Ziraat Bankası ise resmi internet sayfası üzerinden çeyiz hesabı ile ilgili merak edilenleri cevapladı. 18 yaşından büyük herkesin hesap açabileceği çeyiz hesabı için 24 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Çeyiz hesabı açmak için kendinize en yakın Ziraat Bankası şubesini ziyaret edebilirsiniz.

Devlet katkısı tutarı nasıl hesaplanır?

Devlet katkısının hesaplanmasında, evlilik tarihindeki birikim esas alınır. Devlet Katkısı katılımcı tarafından çeyiz hesabına yapılan düzenli ödeme sürelerine göre hesaplanır; Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi;

36 ila 47 ay olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 20’sidir. Ancak, ödenecek tutar 8.693,56 Türk Lirasını geçemez.

48 ila 59 ay olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 22’sidir. Ancak, ödenecek tutar 10.031,03 Türk Lirasını geçemez.

60 ay ve üzeri olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 25’idir. Ancak, ödenecek tutar 12.037,24 Türk Lirasını geçemez

En geç kaç yaşında devlet katkısı alabilirim?

Çeyiz hesabı açıp, en az 36 ay boyunca düzenli ödemelerini yapan, 27 yaşını doldurmadan önce evlenen ve evlilik tarihinden sonraki 6 ay içinde devlet katkısı almak üzere başvuran katılımcı Bakanlığın uygunluğu ile devlet katkısı alabilir.

Devlet katkısını beklerken hesabımdan ne kadar faiz getirisi sağlarım, faizini çekebilir miyim?

Bankanın Çeyiz Hesabı için belirlemiş olduğu faiz oranı üzerinden hesaplanan net faiz tahakkuku her bir yıllık dönemin sonunda anaparaya eklenecektir. Her bir yıllık dönem sonunda Çeyiz Hesabı için belirlenen ve ilan edilen faiz oranı ile güncellenecektir. Yönetmelik gereği her bir yıllık dönem içinde hesaptan 2 defa para çekilebilmektedir. Ancak para çekilişinin ardından hesapta kalan tutar ilgili süreye kadar birikmiş olması gereken asgari tutarın altına düşemez.