Eğitim

Bedava tablet, bilgisayar başvurusu nasıl yapılır? Acun Ilıcalı ve Belediyeler ücretsiz bilgisayar başvuru ekranı!

Türkiye’de salgın nedeniyle uzaktan eğitime geçen bir çok öğrenci tablet ve bilgisayarları olmadığı için zorluk çekiyor. Öğrencilerin bu mağduriyetini önlemek için MEB, belediyeler, resmi ve özel kurumlar ile iş insanları harekete geçti. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı bu kapsamda kampanya başlattı. Peki, ücretsiz tablet ve bilgisayarlar için başvuru nasıl yapılır? İşte başvuru detayları…

Tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle Türkiye’de çocuklar uzaktan eğitime başladı. Ancak pek çok çocuk uzaktan eğitime erişim konusunda araç sıkıntısı yaşıyorlar. Çocukların bu mağduriyetini önlemek için hayırsever iş insanları ve kurumlar çeşitli kampanyalar düzenlediler. Televizyoncu Acun Ilıcalı ise ücretsiz bilgisayar için bağış kampanyası başlattılar. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyorlar.

Belediyelerin ücretsiz tablet için şartları

Esenler belediyesi

Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Esenler Belediyesinden 10 bin kişiye yapılacak dağıtımlar için esenler.bel.tr resmi adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.

Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrencilerden olmak

Sosyal Yardım Yönetmeliği şartlarına uymak.

İlkokul, ortaokul veya lise öğrencisi olmak.

Esenler’de ikâmet ediyor veya Esenler’de bir okulda okuyor olmak.

Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.

Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.

Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.

Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.•Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.

Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.

Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.

Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.

ESENLER BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tuzla Belediyesi

Uzaktan eğitimden mahrum kalmış çocuklara el uzatıp askıya tablet bırakmak isteyen bağışçılar www.askidatablet.com üzerinden bilgilerini, askıya bırakmak istediği tablet sayısını ve türünü girerek kampanyaya destek oluyorlar. Belediye görevlileri de bağışçılarla iletişime geçerek tabletler teslim alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. “Askıda Tablet” kampanyası kapsamında tablet ihtiyacı olan Tuzla’da ikamet öğrenciler, www.askidatablet.com web sayfası üzerinden başvurularını yapabilecek.

Eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulan başvuru formları, belediye görevlileri tarafından incelenerek uygunluk durumu değerlendirilecek. Ardından askıya bırakılan tabletler görevliler tarafından öğrencilerin kapısına asılacak

Kadıköylü öğrencilere bilgisayar desteği

Uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği vermek için “Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar” kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında belediyeye bağışlanan ikinci el ve sıfır bilgisayarlar, belediyenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği öğrencilere ulaştırılıyor.

230 kişinin bilgisayar talebinde bulunduğu kampanyaya dijital destek vermek isteyenler, 444 55 22 no’lu telefondan Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak kayıt açtırabilir, Belediyeye gelebilir ya da Halkla İlişkiler Saha Birimi’ni arayabilir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce, uzaktan eğitim alacak ihtiyaç sahibi öğrenciler için 10 bin adet tablet desteğinde bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışma yürütüldüğü kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın konu ile ilgili Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar Belediye Başkanları başta olmak üzere görüşmeler yaptığının belirtildiği açıklamada, “Eğitimde fırsat eşitliğinin bütün çocuklara sağlanması gerektiği inancıyla, çocukların geleceğine katkı sunmak için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde belediyelerimiz 10 bin adet tablet desteğinde bulunacaktır. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde tabletler uzaktan eğitim alacak ihtiyaç sahibi yavrularımıza ulaştırılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Nilüfer Belediyesi

Nilüfer Belediyesi, uzaktan eğitimden mahrum kalan öğrencilere, eğitimlerine devam edebilmeleri için tablet dağıtıyor. İhtiyaç sahibi ailelere verilen tabletler sayesinde öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinde evlerinden canlı dersleri takip edebilecek.

Nilüfer Belediyesi’nin, tablet ya da bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitimlerinden mahrum kalan öğrencilere destek olmak maksadıyla “Eğitime Destek Olun! Eksik Olmayın” sloganıyla başlattığı kampanya, dayanışmanın en güzel örneklerinden biri hâline geldi.

Pandemi nedeniyle eğitimlerini evlerinden sürdürmesi gereken ancak tabletleri olmadığı için eğitime katılamayan öğrencilere katkıda bulunmak için gerçekleştirilen kampanyaya çok sayıda destek geldi. Nilüfer Belediyesi ekipleri kampanya çerçevesinde toplanan tabletleri ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine giderek, öğrencilere ulaştırmaya başladı.

Nilüfer’de yaşayan ve ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen ailelere verilen kulaklık ve tabletler sayesinde öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinde canlı dersleri aksatmadan, evlerinden takip edebilecek.

Pandemi döneminde Nilüfer’de dayanışmanın üst düzeye çıktığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Eksik Olmayın” kampanyasına destek olan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Acun Ilıcalı ve Baykar

Baykar ve Acun Ilıcalı ücretsiz bilgisayarları için Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon sağlanarak öğrencilere dağıtım yapılacak. MEB tarafından ücretsiz bilgisayarlar için başvuru koşulları ve başvurunun ne zaman yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.