Gündem

Bayramda sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı vatandaşlar tarafından merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı ile ilgili detaylar...

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı gelecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Bayramın yaklaşmasıyla konuya ilişkin açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu konuya ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 TV’de Helin Aslan’ın Türkiye’deki koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kalın virüs salgını kapsamında en çok merak edilen konuların başında gelen “Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?” soruna yanıt verdi.

“Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?” sorusuna Kalın, şu karşılığı verdi: “İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu’nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.”

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının bayram sonrasına kadar süreceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Arife ve 1. günü hafta sonuna denk gelen Ramazan Bayramı’nda yasağın uygulanıp uygulanmayacağı, uygulanacaksa ne şekilde uygulanacağı ise merak konusu. Milliyet’in edindiği bilgiye göre, bu konuda, yaşanabilecek temas yoğunluğu dikkate alınarak bayramda da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması konusunda görüş birliğinin oluştuğu öğrenildi.

Bayram boyunca, yani 23 Mayıs Cumartesi günü dahil 24, 25, 26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına bu çerçevede kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın da salı gününe denk gelmesi nedeniyle, 16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde de 4 günlük bir sokağa çıkma kısıtlamasına gidilmesinin değerlendirildiği öğrenildi.