Gündem

Bayramda sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyaya hızla yayılırken Türkiye'de de ilk vakanın görülmesinin ardından önlemler arttırıldı. Alınan tedbirler doğrultusunda 1 Haziran'da normalleşme adımları atılırken akıllarda merak edilen bir soru belirdi. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? İşte tüm detaylar Bilim Kurulu topantısının ardından Bakan Koca'nın açıklamalarında

Normalleşme aşamalarına geçtiğimiz şu dönemde vatandaşlar Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı gelecek mi? diye araştırmaya başladı. Tüm gözler Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yapacak olan Bakan Koca’ya çevrildi.

DEĞERLENDİRMELERDE BULUNACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantıdan sonra yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesiyle ilgili gelinen son durumla ilgili ayrıntılı değerlendirmelerde bulunarak açıklama yapacak.

İKİNCİ DALGA OLACAK MI?

Toplantının başlıklarından birisi de aşı çalışması. Eylül ve Ekim aylarında ikinci dalga olacak mı? Buna dair de Bilim Kurulu üyelerinin değerlendirme yapması bekleniyor.

Toplantı sona erdikten sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesiyle ilgili gelinen son durumla ilgili ayrıntılı değerlendirmelerde bulunacak.