Gündem

Bayramda seyahat edecekler dikkat! Araç kalmadı

Bu sene corona virüsü salgını tatil biçimlerinden, seyahat biçimlerine bir çok değişikliğin meydana gelmesine neden oldu. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar seyahat için kiralık arabalara yoğun ilgi gösterdiler. Konuya ilişkin açıklamada bulunan araç kiralama firması "İlk kez bayrama 20 gün kala elimizde araç kalmadı, hepsini kiraladık" ifadelerini kullandı.

Dünyada ve Türkiye’de corona virüsü salgını pek çok değişikliğe neden oldu. Hayatın neredeyse her alanında meydana gelen değişiklikler ile, seyahat biçimleri de değişti. Tatil için karavanlara, seyahat için kiralık araçlara talep arttı. Kurban Bayramına sayılı günler kala ise bazı firmaların elinde araç kalmadığı ortaya çıktı.

Sabah’ta yer alan habere göre, Turkrent CEO’su Barkın Pınar, “İlk kez bayrama 20 gün kala elimizde araç kalmadı, hepsini kiraladık” ifadelerini kullandı. Araç kiralama piyasasında yaklaşık 260 bin araç bulunduğunu söyleyen Pınar, “Bunun 30 bini bireysel kiralama kullanılıyor. Ancak sektörde neredeyse kiralanacak araç kalmadı. Kiralama yapmak isteyen de acele etsin” açıklamasını yaptı.

3 Büyükşehirde 22 bin araç kiralandı.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerden güneye ve Anadolu’ya aile ziyaretlerine gitmek isteyenler araç kiralıyor. Sadece bu şehirlerden 20-22 bin araç kiralandı” ifadelerini kullandı.

Kiralık araç fiyatları ne kadar?

Vural Ak araç kiralama gün sayısı arrtıkça fiyatın düştüğünü belirterek, “Gün sayısı arttıkça günlük kiralama bedeli düşüyor. Orta segment bir araç bir gün için kiralandığında 250 TL iken bu 14 günlük kiralandığında günlük 110 TL’ye kadar geriliyor. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 30-35 arttı” açıklamasında bulundu.