Gündem

Bayram öncesi istenmeyen mesaj almak isteyemeyen herkesi ilgilendiriyor: Bunu yapmanız gerekiyor!

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile beraber bir çok şirket cep telefonlarına kampanya mesajlarını yollamaya başladı. Ancak birçok vatandaş telefonlarına gelen mesajlardan şikayet ediyorlar. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Söz konusu uygulama sayesinde vatandaşlar, istenmeyen SMS, sesli arama ve e-posta gibi ticari elektronik iletilerin gelmesini engelleyebiliyorlar.

Bir çok şirket bayram öncesi cep telefonlarına kampanya mesajları yollamaya başladı. Kendilerine mesaj gelmesini istemeyen vatandaşlar ise Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’nden (İYS) faydalanabiliyorlar.

Onay tercihinizi değiştirin

7 Ocak’ta hizmete açılan İYS ile vatandaşlar onaylarını e-Devlet sisteminde yer alan İYS bölümünden veya “www.iys.org.tr” adresinden kontrol edebilir ve onay tercihlerini değiştirilebilirler.

Öte yandan Mevzuat gereğince 150.000 ve daha az sayıda onaylı iletişim adresine (telefon numarası ve eposta adresi sayısı toplamı) sahip olan işletmelerin bu izinleri İYS’ye kaydetmesi gereken son tarih 31 Mayıs 2021 olarak belirlendi. Bu tanıma uyan işletmeleri 1 Haziran 2021’den itibaren İYS ekranlarında görüntülenebilecek.