Ekonomi

Başvurular başlıyor: Normalleşme döneminde 1103 lira prim desteği!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından normalleşme döneminde de işçi ve işverene desteklerin devam edeceğini açıklamıştı. Bu kapsamda yeniden faaliyetlerine başlayan işverenlere 1103 lira prim desteği sağlanıyor.

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası normalleşme döneminde de hükümetin işçi ve işverene destekleri devam ediyor. Bu kapsamda işçilerini ücretsiz izne ayırmak zorunda kalan işyerlerine 12 milyar liralık normalleşme desteği için başvurular alınmaya başlanacak. İşverenlere kısa çalışmaya tabi tutulan ve ücretsiz izne çıkartılan işçiler için prim desteği sağlanacak. Devlet tarafından yapılan ödemeler kişi başına 1103,63 lira destek sağlanacak. Prim destekleri üç ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

TBMM’de onaylanan yasaya göre ücretsiz izinde gösterilen ancak çalıştırıldıkları tespit edilen vatandaşlar için devletin yaptığı ödemeler geri alınacak. Kandırmaya giden işletmeler için normalleşme desteği ödemeleri gecikme cezası ve gecikme zammıyla tahsil edilecek.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Prim desteğinden faydalanmak isteyenler SGK’nın sitesine girip, ‘e-SGK/İşveren/ İşveren Sistemi/ Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama” ekranında yer alan ‘7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği’ menüsünden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ödenekleri 6 ay uzatabilir.