EkonomiGündem

Başvuruda Bulunanlara Nakit Yatacak! Paralar O İllere Yatmaya Başladı

Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor. Devlet milyonlarca hanede bulunan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç hastaların bakımını üstlenen kişilere yardımda bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evinde bakıma muhtaç hasta, yaşlı, engelli vatandaşlar bulunan ve bu vatandaşlara bakmakla yükümlü kimselere maddi destekte bulunuyor.

Ülkemizde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği evde bakım aylıkları il il yatmaya başladı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar merakla ödemelerin illerine yatıp yatmadığını kontrol ediyor. Milyonlarca evde bakıma muhtaç aile bireyi bulunan vatandaş evde bakım ücretlerinin yeni zamla kaç TL olduğunu araştırmaya devam ediyor? Peki Evde bakım aylıkları kaç TL oldu? Evde bakım ödemeleri hangi illere yattı? Detaylar haberimizde…

Evde Bakım Aylıkları Kaç TL Oldu?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemelerine de zam geldi. Vatandaşın merakla beklediği zam oranı geçtiğimiz günlerde duyuruldu. 2021 yılında 1798 TL olan Evde Bakım aylığı fiyatlarına da zam geldi. Evinde engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç hasta bulunan vatandaşlara, 2022 yılı için zamlı olarak 2706 TL yatacak.

Evde Bakım Aylığı Yatan İller

Evde bakım aylıkları 17 Ocak 2022 tarihi itibariyle Tokat, Kırklareli, Sivas, Aksaray, Çanakkale, Zonguldak, Manisa, Bilecik, Karabük, Muğla, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Osmaniye, Sakarya ve Ordu, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Samsun, Mersin, Çorum, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Düzce ve Bolu illerine yattı. Bugün öğle saatleri itibariyle birçok ile daha yatacağı öngörülüyor.