GündemKamu

Başvuru için bu ödemeyi yapmanız gerekiyor: Devlete yüzlerce bekçi alımı için başvurular bugün saat 09.00’da başladı!

Devlet kadrolarında çalışmak isteyenler için güzel haber verildi. Yüzlerce Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak. Bu kapsamda verilen ilanda adayların yatırması gereken başvuru ücreti de belirtildi.

26 İlde 1.250 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için bugün saat 09.00’da başvurular başladı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar yatırmaları gereken başvuru ücretini merak ediyorlar. Başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre, vatandaşların 680 TL başvuru ücreti yatırmaları gerekiyor.

Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri:

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 680 18.01.2023 saat 09.00’dan 03.02.2023 saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

Sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. Başka bankalar üzerinden havale ve EFT ile işlem yapılmamalıdır.

ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, “2023/1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇILIĞI GIRIŞ SINAVI” için ücret yatırmaları gerekmektedir.

ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

UYARI: 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavına ön başvuru yapacak adaylar ÖNCE Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden veya Halkbank internet bankacılığından sınav ücretini yatıracak, ardından www.ais.pa.edu.tr adresinden sınav başvurusunu yapacaktır. Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan, yapamayan ya da başvurusunu onaylamayan adaylar sınava alınamayacaktır.

UYARI: 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;
Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan,
Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,
Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,
Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,
Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

UYARI: 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavına ön başvuruda bulunacak olan adayların Aday İşlemleri Sisteminde “aday bilgilerini güncelle” butonuna basarak bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. Aday bilgilerini güncellemeden başvuru yapan adayların sorumluluğu kendisine aittir. Ayrıca, adaylar başvuru yapacağı ili kendisi seçeceğinden konuya azami özen göstermeli, başvuru yapacağı ili kontrol ettikten sonra başvurusunu onaylamalıdır.