Genelİzmir HaberleriPolitikaYerel Haberler

Başkan Yıldız: “Sözlerimizi tutacağız” 

Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Onur Emrah Yıldız idaresinde gerçekleşti. Başkan Yıldız, sözünü verdiği iki önemli konuda meclisin olurunu aldı. Sasalı Mahallesi’nde yaşanan imar sorunu ve cezalar ile ilgili önemli bir adım atılırken; Çiğli’nin emektar sporcularından Yaşar Kara’nın isminin Balatçık Mahallesi’nde bulunan halı sahaya verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Onur Emrah Yıldız idaresinde gerçekleşti.

Adaylık döneminde Küçük Çiğli Mahallesi’nde çocukluk arkadaşları ile gerçekleştirdiği futbol müsabakası sonrasında kendilerini spor ile tanıştıran Yaşar Kara’nın ismini Balatçık’taki halı sahaya vereceğinin sözünü veren Başkan Yıldız, göreve gelir gelmez sözünü tuttu. Meclise önerge olarak gelen konu oy birliğiyle kabul edildi. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Balatçık Mahallesi’nde bulunan halı sahaya Yaşar Kara isminin verilmesi önergesini komisyonlara göndermeden burada oylamayı arzu ediyorum. Namıdiğer Kel Yaşar’ı herkes tanıyor. 1990’lı yıllarda göçmen olmasına rağmen hiçbir ayrım gözetmeden doğulu ve batılı tüm çocukları spora kazandırıp, spor aşkı ile büyüttü. Futbolu öğretti. Kendisi benim de büyüdüğüm, mahallede bizleri spor ile tanıştırdı. Bu anlamlı konuya destek olan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Başkan Yıldız: “Sasalı için Ankara’nın da desteği gerekiyor” 

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Kaner ve AK Parti Grup Sözcüsü Sezgin Özgen’in Sasalı Mahallesi’nde yaşanan imar sorunuyla ilgili bir önerge verdiği önerge konusunda söz alarak, “Bu çok güzel bir önerge, kanunen 300 metre kare arsası olmayan vatandaşlar imardan faydalanamıyor. Keşke Ankara bu konuda mağduriyetleri giderecek bir düzenleme yapsa. Burada vatandaşlar aileleri büyüdükçe yan yana ve üst üste binalar inşa etmiş, sonra da birbirlerini şikâyet etmişler. Bu şikâyetlerin ardından da birçok para cezası gelmiş. Şimdi de vatandaşlar bu cezaların affedilmesini istiyor. 150 metre karelik arsası olan insanlar imardan faydalanabilmeli, benim de düşüncem bu yönde. Biz karar alacağız ama bu Ankara’nın da önünü açması gereken bir konu” ifadelerini kullandı. Önerge meclisten oy birliği ile geçti. 

İhtisas Komisyonları İçin Seçim Yapıldı 

Meclis’te ayrıca; ihtisas komisyonlarının bir yıllık süre ile görev yapmasına ve dört üyeden oluşmasına karar verildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Abdurrahman Başaran, Edibe Tokmak Yılmaz, Mehmet Gülcan ve Fahrettin Çakıroğlu; Esnaf Komisyonu’na Mustafa Bakırcı, Şahin Çalı, Hamza Duran ve Aşur Eren Kaya seçildi. Madde Bağımlılığı ve Mücadele Komisyonu’na Alev Koç, Şahin Çalı, Musa Han ve Egemen Eren Çelik seçilirken; Aile, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’na Alev Koç, Edibe Tokmak Yılmaz, Selda Uzunefe ve Yeşim Tuncer girdi. Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nda Ali Gül, Düzgün Baytaş, Mustafa Bakırcı ve Kadir Önler yer alırken; Eğitim, Spor, Kültür ve Turizm Komisyonu’nda ise Şükrü Erol, Alihaydar Barış Solak, Gökhan Acar ve Egemen Eren Çelik görev aldı. 

11 Komisyonun Üyeleri Belli Oldu 

Engelsiz Çiğli Komisyonu’na Selda Uzunefe, Şükrü Erol, Abrurrahman Başaran, Volkan Kahya; Kent Konseyi Komisyonu’na Gökhan Acar, Alihaydar Barış Solak, Ergül Akkara ve Harbi Kurt; Sürdürülebilir Kentleşme ve Yenilenebilir Enerji Komisyonu’na Hamza Duran, Gözde Çelik Özoğul, Edibe Tokmak Yılmaz ve Harbi Kurt seçildi. Deprem ve Afet Komisyonu’nda Niyazi Arslan, Bülent Bingöl, Ergül Akkara ve Abdullah Barkın Durmuşçelebi yer alırken; Tarım Komisyonu’na da Ali Gül, Yakup Yenice, Musa Han ve Yeşim Tuncer seçildi. Gerçekleştirilen seçimlerin ardından 11 ihtisas komisyonunda görev yapacak üyeler belli oldu.