Gündem

Başkan İsmail Tosun’dan önemli açıklama: Termik Santrallerin kapatılması yerinde bir karar!

MUSİAD Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun Tavşanlı ilçesinde yaptığı önemli görüşmelerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Termik Santrallerin mühürlenmesinin ve şirkete kesilen cezaların yerinde bir karar olduğunu söyledi. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Kaymakam Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Davut Efe’yi makamında ziyaret eden Başkan Tosun, Tunçbilek Termik Santrali ve Seyitömer Termik Santrallerinin kapatılması konusunda birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Termik santrallerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından süresiz olarak kapatılması ve şirkete ceza kesilmesini yerinde bir karar olarak değerlendirdiğini açıklayan Başkan Tosun “Kütahya’da bulunan Tunçbilek ve Seyitömer Termik Santrallerinde yaklaşık 2 bin çalışan bulunmaktadır. Bu çalışanların çoğu yıllık izinleri kullanmaları için şirket tarafından ücretli izne ayrılmış, izinlerin bitmesinden sonraki günlerde çalışanların akıbetlerinin ne olacağı net değil. Santralin sahip olduğu şirkete kesilen ceza bir süre sonra çalışanlara ve tüm Kütahya halkına yansıyacak, dolayısıyla Kütahya cezalandırılmış olacaktır.” İfadesinde bulundu.

Bu sorunu yalnız Cumhurbaşkanı çözer

Termik Santrallerin oluşturduğu sorunları yalnızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözeceğini ifade eden Başkan Tosun yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na seslendi. Tosun “Sayın Cumhurbaşkanım, yıllardır verilen ek sürelere rağmen bacalarına filtre takmayan Termik Santrallerine tekrar bir ek süre vererek kanunu veto etmeniz, bunun sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bacalarına filtre takmayan santralleri mühürlemesi yerinde ve haklı bir karardır. Fakat santrallerin mühürlenmesi başta çalışanlar ve aileler olmak üzere, bulundukları ilin ekonomisi ve ülkemize de zarar vermeye başlamıştır. Filtre siparişi veren ve bağlayıcı taahhütte bulunacak şirketlere santrallerin tekrar üretime başlaması için ek bir süre vermenizi istirham ediyorum. Aksi takdirde bir süre sonra bu santraller tamamen, telafisi ve geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracaktır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak sizden büyüklük göstermenizi bekliyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın