Ekonomi

Bankaların yeni destek paketleri açıklandı: Konut, taşıt, tatil, eşya kredileri!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı bir programda açıklamalarda bulunmuş corona virüsü sonrası yeni destek paketlerinin geleceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından kamu bankalarının vatandaşlar için başlattığı destek paketlerinin içerikleri belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Albayrak tarafından yapılan açıklamalarda, “ iç talebin hızlı şekilde normalleşmesi, bunun içerisinde sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak, finansman kredi destek paketleri olacak. “ denilmişti. Bu kapsamda uygun konut kredileri ve turizm kredileri devreye sokulacağı müjdelenmişti. Bakan Albayrak’ın açıklamalarının ardından bugün kamu bankaların hazırladığı paket içerikleri belli oldu.

Kontrollü sosyal hayat döneminde bankalar 4 yeni kredi paketini devreye alıyor.

Konut kredisi

Daha önce yapılan açıklamalarda uzun vadeli uygun konut kredisi sağlanacağı duyurulmuştu. Kamu bankalarının sıfır konutlar için 15 yıla kadar ayılık yüzde 0.64 faizli kredi sunacak. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi imkanı sağlayacağı öğrenildi. Buna göre; İstanbul, Ankara ve İzmir krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacak.Kredi kullanımı için yüzde 10 gibi düşük peşinat gerekecek.

Sosyal Hayatı Destek Katkı Paylı Faturalı Kredi Paketi

Mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak, anlaşma sağlanan firmalardan satın alınacak ürünler, azami 6 ayı ödemesiz olmak üzere azami 60 ay vade ile kredilendirilebilecektir.

Kredi anlaşması bulunmayan firmalardan yerli üretim yapan firmalardan satın alacağı mobilya, kahverengi küçük ev aletleri, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri ev tekstil, çeyiz ve bisiklet ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanması amacıyla; azami 6 ayı ödemesiz olmak üzere azami 60 ay vade ile kredi kullanılabilecektir.

Taşıt Kredisi

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 1.El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi, İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 2.El Taşıt Destek Kredisi sunmaktayız.
1.El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 – %0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunmaktayız.
50.000 TL tutarlı, 36 ay vade, aylık %0,69 faiz oranı, %0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı % 10,7983’tür.
2.El Taşıt Destek Kredisi

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize %0,82 faiz oranı azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli ile 2. El Taşıt Destek Kredisi ürünü sunmaktayız.
2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami üst limit 150 Bin TL olacaktır.
Bu kapsamda, 7 yaşına kadar ikinci el otomobiller için kredi kullanılabilecektir.
50.000 TL tutarlı, 36 ay vade, aylık %0,82 faiz oranı, %0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı % 12,8768’dir. Banka gerekli görülmesi halinde kredi koşullarında değişiklik yapma ve kampanyayı durdurma hakkını saklı tutar.

Tatil kredisi

Bankalarla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuranlara 10.000 TL’ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun şartlarda finansman imkanı sunulacaktır. Söz konusu kredinin 1. ve 2. taksitleri banka ve ilgili firma tarafından ödenecek; müşterinin taksit ödemesi 9 ay sonra başlayacak. Bu kapsamda müşterinin kullanacağı kredinin faizi aylık %0,67 oranına denk gelmektedir.