EkonomiKamu

Bankalardan kredi çeken herkesi ilgilendiriyor: Ödenen paralar iade ediliyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş nakit ihtiyaçları için bankalardan kredi çekiyor. Bu nedenle milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir karar alındı. Söz konusu karar ile tüketici kredisi kullanan vatandaşa yapılan sağlık sigortası iptal edildi. Böylece vatandaş tarafından ödenen primin de bankanın iadesine karar verildi.

Tüketici Mahkemesi milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren önemli bir karar aldı. Bankadan 100 bin liralık kredi çeken bir müşteri, kendisine yapılan hayat sigortasının iptalini istedi. Ancak banka 30 gün içerisinde yapılan talebi reddetti. Bunun üzerine müşteri tüketici mahkemesine başvurdu.

Mahkeme ise tüketici haklı buldu. Böylece kredi çeken müşterinin hem hayat sigortası iptal edildi hem de ödediği primin iadesine karar verildi.

Sigorta tüketiciyi koruyor

Konu hakkında ise Hürriyet’ten Noyan Doğan vatandaşlar için bilgilendirmede bulundu. Doğan köşe yazısında, bankanın tüketiciye hayat sigortası konusunda zorlama yapamayacağını bildirdi. Öte yandan sigortanın aslında tüketiciyi koruduğunu söyleyen Doğan, “ Maalesef, hayat sigortası ile bankanın kendini korumaya aldığı gibi kamuoyunda yanlış bir algı var. Aslında sigorta tüketiciyi koruyor. Eğer sigorta yoksa ve ölen kişinin yakınları da borcu ödeyemiyorsa kredi ile alınan ev, araç ya da her ne alınmışsa elden gidiyor. Sigorta yapılmışsa sigorta şirketi kredi tutarının tamamını bankaya ödüyor ve geride kalanların borcu kapanmış oluyor.” İfadelerini kullandı.