GündemKamu

Bankada parası olanlar önemli uyarı! 31 Aralık’a kadar paralarınızı çekmelisiniz

Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor… Özel ve Kamu bankaları tarafından resmi internet siteleri aracılığıyla bankaların zaman aşımı listesinde yer alan müşterilerin paraları Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne (YTM’ye) devredilebileceği açıklandı.

TEB DUYURDU

TEB Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, 2021 ve 2022 Yıllarında Zaman Aşımına Uğrayacak Yatırım Fonu, Emanet ve Alacaklar belirlendi. Zaman aşımı listesinde yer alan hesap sahiplerinin mutlaka bankaya başvuruda bulunması gerekiyor.

TEB Bankası konu hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83’üncü maddesine dayanılarak hazırlanan ve 27.02.2015 tarih ve 29280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne (YTM’ye) ilişkin yönetmelik uyarınca, yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zaman aşımına uğrayacak ve YTM’ye gelir kaydedilecektir.

2021 yılı için (01.01.2021-31.12.2021) ve 2022 yılı için (01.01.2022-31.12.2022) tarihleri arasındaki son işlem tarihleri dikkate alınarak on yıllık zaman aşımı süresi içerisinde herhangi bir şekilde tahsil ve talep edilmeyen emanet ve alacaklar on yıllık zamanaşımı süresi dolduğu günden itibaren zaman aşımına uğrayacaktır.

Bu düzenlemeler çerçevesinde, Bankamız müşterilerinin belirtilen son işlem tarihinden itibaren on yıllık zaman aşımı süresi dolmadan önce geçerli kimlik belgeleri ile Bankamıza başvurmadıkları takdirde, on yıllık zaman aşımı süresi dolan emanet ve alacakları zaman aşımına uğrayacak ve yasal süresi içinde Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilecektir.

Eğer TEB Bankası’nda hesabınız varsa ve 10 yıl içerisinde hiçbir işlem yapmadıysanız, evinize en yakın banka şubesine giderek başvuruda bulunabilirsiniz.