Ekonomi

Bankada 50 bin TL üzerinde parası olanları ilgilendiren açıklama!

Vatandaşlar paralarını bankalarda değerlendiriyorlar. Vadeli hesaplarda parasını değerlendirenler için özel ve kamu bankalar çeşitli duyurularda bulunuyorlar. Vadeli mevduat hesapları için enpara.com önemli bir bilgilendirmede bulundu. Banka resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamalara göre, bankada 50 bin TL üzerinde parası olanlar için 32 gün vadeli hesaplarda yüzde 17,00 faiz uygulayacak.

Bankalar müşterileri kendi şubelerine çekmek için birbirinden avantajlı fırsatları duyuruyorlar. Enpara.com vadeli hesabı olanlar için yüksek faiz oranıı uyguladığını duyurdu. Vadeli hesabında 50 bin TL olan bir vatandaş 32 gün sonunda 50 bin 665,65 TL’ye sahip oluyor.

Enpara.com vadeli hesap açıklaması

Vadeli hesaba yatırdığınız para vade sonuna kadar çekilmediği takdirde faiz kazandırır. Anapara kaybı riski taşımayan ve kesin getiri sağlayan bir yatırım aracıdır.

Vadeli hesap sadece TL, USD ve EUR cinsinden açılabilir.

Enpara.com’da yeni bir vadeli hesap açtığınızda veya mevcut bir hesabınızın vadesi yenilendiğinde o vade ve para birimi için o an geçerli faiz oranlarından yararlanırsınız.

Minimum hesap açılış tutarı 10 TL/USD/EUR’dur. Herhangi bir üst limit yoktur. Üstelik Enpara.com’daki tüm hesaplarınızın toplam bakiyesi 50.000 TL, 150.000 TL ve 500.000 TL’yi aştığında daha da yüksek faiz kazanırsınız.
İş günlerinde saat 17:00’a kadar açılan vadeli hesaplar aynı gün faiz kazandırmaya başlar.

TL için 4 vade (32 gün, 46 gün, 92 gün ve 181 gün), USD ve EUR için ise 3 vade (32 gün, 92 gün ve 181 gün) seçeneği sunulur.

Mevcut bir vadeli hesabınıza vade boyunca yeni para ekleyemezsiniz, ama yeni bir vadeli hesap açabilirsiniz.
Hesabınız, vadesi dolduğu gün, hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan, aynı vade (veya öncesinde talimat verdiyseniz farklı bir vade) ve o günün geçerli faiz oranı ile yenilenir. Bu gün boyunca hiçbir faiz kaybı yaşamadan hesaptan para çekilebilir, hesaba para ekleyebilir veya hesabın vadesini değiştirebilirsiniz.