Ekonomi

Bankacılıkta bir ilk! O bankada çipli kimlik kartı kullanılacak

Vakıfbank bankacılık sektöründe bir ilk gerçekleştirerek, artık müşterilerinin, VakıfBank Mobil’de sadece yeni nesil çipli kimlik kartını okutarak işlemlerini yapabileceklerini açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada, dijital kanallarının kullanımının arttığı böylelikle yenileşme ihtiyaçlarının doğduğu belirtildi.

Her geçen gün hayatımızda daha fazla yer edinen teknoloji bankacılık sektöründe de ön plana çıkmaya başladı. Özellikle corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlar şubeye gitmek yerine, işlemlerini mobil bankacılık üzerinden hallediyorlar. Bu nedenle yenileşmeye giden Vakıfbank sektörde bir ilk olarak çipli kimlik kartlarını devreye soktu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan, VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, “Pandemi sürecinde de ön plana çıktığı gibi teması azaltan teknolojilere yatırım yapıyoruz. Yeni nesil çipli kimlik kartlarıyla VakıfBank Mobil üzerinden aktivasyon yapmaya imkan sağlayan yeni uygulamamız ile de müşterilerimizin şubeye gitmeden, çağrı merkezini aramadan hızlı ve kolay bir şekilde şifre işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Böylelikle müşterilerimiz, tüm bankacılık işlemlerini dijital kanallarımızdan yapmaya hemen başlayabiliyor.” İfadelerini kullandı.

Şifre almak için şubeye gitmeye gerek yok

İnternet bankacılığına kayıt olmak için veya şifre almak için bankaya gitmesine gerek kalmayan müşteriler, çipli kimlik kartlarını VakıfBank Mobil üzerinden okutarak işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

 

Dijital kanallarımızın kullanımını daha kolay hale getirdik

Gelişen teknolojiler ile birlikte mobil kullanıcı sayılarının arttığını söyleyen ve bu nedenle dijital yeniliklerle müşterilerinin karşısına çıkmaya devam edeceklerini belirten Merdan açıklamalarında, “Bugün itibarıyla bankamızdaki işlemlerin yüzde 94’ü şube dışı kanallardan gerçekleşiyor. Sadece VakıfBank Mobil’i aktif olarak kullanan müşteri sayımız 5,7 milyonu aşmış durumda. Sesli asistanımız ViBi ile VakıfBank Mobil’de sesli yönlendirme teknolojisi ile de çağrı merkezimizde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu ve benzeri teknoloji gücümüzle pandemi döneminde artan yoğunluğa karşın hizmet kalitemizi korumayı başardık. NFC teknolojisini kullanarak hayata geçirdiğimiz yeni uygulamamızla da dijital kanallarımızın kullanımını daha da kolay hale getirdik. Bugünden sonra da yenilikçi teknolojilere hızla adapte olup ürünleştirme kabiliyetimizle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.