Ekonomi

Bankacılık sektöründe yeni dönem başladı, borcu olan kalmayacak: Yapı Kredi Bankası, İş Bankası ve Garanti BBVA kredi borçlarını sildiğini duyurdu!

Yeni dönemde ekonomi alanında yaşanan olumsuz gelişmelerden ötürü alım gücü düşen vatandaşlar, bu duruma bağlı olarak ortaya çıkan nakit ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile bankaların kredi ve kredi kartı hizmetlerine yöneldiler. Ancak kullanılan kredilerin ve kredi kartlarının borçlarını ödemekte zorlanan ve sonuç olarak da bankaların haciz işlemleri ile yüz yüze kalan vatandaşlar, bu çıkmazın içerisinde nasıl kurtulacaklarını araştırmaya başladılar.

Günden güne daha derin bir borç batağının içerisine uyanan vatandaşlara, ülkenin önemli 3 özel bankasından müjdeli haber geldi. Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye İş Bankası, ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşların, diğer bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını kapatacaklarını bildirdi.

Garanti BBVA Borç Kapatma Kredisi 2022

Garanti BBVA yeni dönemde geliştirmiş olduğu borç kapatma hizmeti ile birlikte diğer bankalara olan borçları kendi bünyesine aktaracağını ve bu şekilde kredinin bir nevi yapılandırılacağını bildirdi. 36 ay vade ve yüzde 2,22 faiz oranı karşılığında hizmete sunulan krediden 30 bin TL tutarında nakit desteği almak isteyen vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 1.306,10 TL olarak hesaplandı.

Türkiye İş Bankası Borç Kapatma Kredisi 2022

Türkiye İş Bankası tarafından geliştirilmiş olan borç kapatma kredisinin limitinin ve faiz oranının her müşteri için özel olarak belirleneceği bildirildi. Banka, başvuru formu, gelir belgesi ve kimlik kartı ile şubelere giden herkese, ilgili hizmet hakkında çalışma yapılacağını duyurdu.

Yapı Kredi Bankası Borç Kapatma Kredisi 2022

Borçları ile kavgalı olan vatandaşlara kredi hizmeti sunacağını açıklayan bir diğer banka da Yapı Kredi Bankası oldu. Banka yüzde 2,59 faiz oranı ve 36 ay vade karşılığında çekilecek olan 30 bin TL’lik borç kapatma kredisinin aylık taksit tutarını, 1.396,35 TL olarak hesapladı.