Politika

“Bakmayın siz dolara” diyen insan bu ülkenin ekonomisini yönetemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum" sözlerine “Ekonomiden bu kadar bihaber olan bir insan vatandaşı ‘Bakmayın siz dolara’ diyen bir insan bu ülkenin ekonomisini yönetemez” diyerek yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partinin eğitim merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı eleştirdi.

KEŞKE 300 FABRİKA ÜRETİME GEÇİRİLMİŞ OLSAYDI!

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TEKNOFEST için gittiği Gaziantep’te 300 fabrikanın toplu açılış törenini gerçekleştirmesini, “Neymiş, efendim biz 300 fabrika açtık Antep’te. Gülelim mi ağlayalım mı? Bu bilgileri kim veriyor Sayın Cumhurbaşkanı’na? Adam diyor ki ’35 yıldır çalışıyordu benim fabrikam’. Bir fabrikaya bir makine alınmışsa onu da yeni yapılmış bir tesis gibi göstermeye kalkıyorlar. Keşke 300 fabrika üretime geçirilmiş olsaydı. Bu algı operasyonları derdimize derman olmaz. Türkiye’de yönetimde zihniyet değişikliğine ihtiyaç var” ifadeleriyle eleştirdi.

“200 TL 131 DOLARDI, BUGÜN 25 DOLAR!”

Saadet Başkanı, Bakan Albayrak’ın “Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum” sözlerine de “Şu anda dolar neredeyse 8 lirayı vurdu. 200 TL’lik banknot ilk çıktığı zaman değeri 131 dolardı bugün ise 25 dolar. Buna ‘Ben umursamıyorum’ diyemezsin. Çünkü dolardan dolayı benzine, akaryakıta, başka şeylere her gün zam geliyor. Girdiler dolar ile geliyor bu memlekete. Son bir yılda verilen rakamlara bakılırsa işsiz kalanların sayısı 2 milyona yakın. Dış borçlar için ödenen faiz 178 milyar dolar. Merkez Bankası faizleri yükseltmeye mecbur kaldı. Bugün sayın bakanın açıklamaları bizi endişelendiriyor. Ekonomiden bu kadar bihaber olan bir insan vatandaşı ‘Bakmayın siz dolara’ diyen bir insan bu ülkenin ekonomisini yönetemez. Algı operasyonları ile ekonominin düzelmesi mümkün değildir” şeklinde yanıt verdi.