EkonomiGündem

Bakliyat Fiyatları Düşüşte! Ne Kadar Düşecek?

Geçtiğimiz haftalarda dolar kurunda yaşanan ani yükselmeler kuru bakliyat fiyatlarını da etkiledi. Ülkemizde en çok tercih edilen sofraların vazgeçilmezi bakliyat ürünlerindeki artış vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası dolar kurunda yaşanan sert düşüş sonrası dolar 12 TL’nin altına kadar indi. Vatandaşlar merak ediyor dolar kurunda yaşan bu ani düşüş ve istikrar sonrasında bakliyat ürünlerinde fiyatlar düşecek mi?

Hafta başında 18 TL civarlarında seyreden dolar kuru Pazartesi günü itibariyle aniden 12 seviyelerinin altına düştü. Hal böyle olunca vatandaşlar özellikle son zamanlarda artan kuru bakliyat fiyatlarında da dolara bağlı bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağını merak etmeye başladı. İthal edilen bakliyat ürünleri ile ilgili o açıklama geldi. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, kurda yaşanan sert düşüşün gıda fiyatlarına muhakkak yansıyacağını ifade etti.

Bakliyat Ürünlerinde Fiyatlar Düşecek

Mısır, nohut, arpa, buğday gibi ürünlerde üretim maliyetlerinde gözle görülür bir düşüş yaşanacağını aktaran, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis,”Mercimek ve buğdayın ekim zamanı. Şimdi girdi maliyeti döviz kuruna bağlı düşüyor. Önümüzdeki nisan-mayıs gibi nohut ve çeltiğin de girdi maliyeti düşecek. Kurdaki gerilemeyle yüzde 20 gibi bir fiyat gerilmesi olur” ifadelerini kullandı.