EkonomiGündem

Bakanlıktan Önemli Duyuru: Eşi Vefat Eden Kadınlara 300 Bin TL Verilecek…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çok önemli bir duyuru yayınladı. Bakanlığın yayınlamış olduğu duyuruya göre, eşi vefat eden kadınlara yardım yapılma kararı alındı. Bakan Derya Yanık, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçirdiklerini açıkladı. İşte bu desteğin ayrıntıları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanıktan eşi vefat etmiş kadınlara müjdeli haber resmen duyuruldu.

Yapılması planlanan yeni destek programı ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Derya Yanık, şu ifadelerde bulundu; “Programın başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere belediyeler ve hayırseverlerle iş birliği içerisinde hayata geçirilmesine yönelik 78 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nı (SYDV) bilgilendirdik.

Şu ana kadar Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı. Buna ek olarak projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV’miz ise arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor.” dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaşından küçük en az 3 çocuğu olan kadınlar yararlanacak.

Destekten yararlanacakların konutların yapıldığı ilde ikamet etmesi gerekecek.

Sosyal Konut Projesi de dahil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek alınmamış olması gerekecek.

Destek programına sadece TC vatandaşları başvurabilecek.