Gündem

Bakanlıktan flaş Cuma namazı kararı! O saatler kısıtlamaya dahil değil

İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan yeni yasak kararların ardından 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının, cuma namazına denk gelen saatleri kapsamadığını duyurarak vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile mücadelede son alınan yasak kararları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının, cuma namazına denk gelen saatleri kapsamadığını duyurdu:

REHBER HAZIRLANDI

Artan koronavirüs vakaları üzerine geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı sonrası yeni tedbir kararları alınmıştı. Tedbirler bugün hayata geçecek fakat birçok insanın aklında soru işaretleri bulunuyor. İçişleri Bakanlığı da bu soru işaretlerini gidermek için alınan yeni tedbirlerle ilgili bir rehber hazırladı.

İşte Bakanlığın koronavirüs rehberi:

Soru 1: 20 yaş altında olup da üniversitelerde yüz yüze eğitim gören öğrenciler ile profesyonel veya milli sporcu olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mıdır?

Cevap 1: Bazı üniversitelerde teknik eğitim veren mühendislik fakültesi/tıp fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitim devam etmektedir. Bu yaş grubundaki öğrencilere durumlarını belgelemeleri amacıyla üniversite yönetimince ders programını gösterir şekilde özel bir belge verilecek olup, bu belgenin gerektiğinde ibrazı ile 20 yaşın altındaki öğrenciler bu yaş grubu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

20 yaş altı profesyonel veya milli sporcular, profesyonel veya milli sporcu olduklarını belgelemeleri kaydıyla sportif faaliyetleri (müsabaka, antrenman, bu amaçlarla seyahat vb.) kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.