Ekonomi

Bakanlık salgından bu yana vakıflara 2 milyar TL kaynak aktardı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı salgından bu yana vakıflara 2 milyar TL aktarıldığını açıkladı. Peki, ödemeler nasıl yapılıyor? İşte o detaylar…

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü salgını sonrası Türkiye’de pek çalışma gerçekleştirildi. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için aylık para aktarımlarında bulundu.

Erdoğan’ın talimatıyla gönderildi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla salgın sürecinde vakıflarımıza gönderdiğimiz 715,2 milyon ek kaynak ile birlikte toplam 2 milyar TL periyodik pay göndermiş olduk” ifadelerini kullandı.

Dönemsel muhtaçlık ödemesi

Salgının vatandaşları mağdur etmesini önlemek için, “dönemsel muhtaçlık” kriterleri taşıyan kişilere de yardımda bulunulduğunu açıklayan Bakan Selçuk, vakıflara aktarılan para ile vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin şekilde yanıt verdiklerini açıkladı.

Salgın sonrası vakıflarına normalin dışında ek 4 periyodik pay ödeme yapıldı. Normal dönemlerde vakıflara gönderilen periyodik paylar hesaplanırken il ve ilçe nüfusu, aktif hane dosyası gibi göstergeler dikkate alınıyor.