İzmir Haberleri

Bakanlık harekete geçti! İzmir’de yapılacak projenin detayları belli oldu

İzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle birçok bina hasar aldı. Bu nedenle mağdur olan depremzedelere yen konutların yapılıp teslim edileceği bildirilmişti. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilk etapta gerçekleştireceği 3 bin konutluk yeni projenin detayları öğrenildi. İşte depremzedelere sağlanacak konutların özellikleri

İzmir’de yıkıma neden olan deprem nedeniyle mağdur olan depremzedelere yeni konutlar sağlanacağı duyurulmuştu. Konu hakkında açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İzmir şehir hastanesinin yanındaki bu alanda 3 bin konut inşa etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. İzmir’de yapılacak olan 3 bin konutluk projenin detayları öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre, İzmir’de yapılacak olan konutlar için hazırlanan projede, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, cami ve bir de millet bahçesi yer alıyor. Proje Bayraklı Şehir Hastanesi yanından başlayan ve tünellerin üzerinden itibaren geniş alana yayılıyor. Ayrıca Bayraklı Doğançay Köyü bölgesine doğru arka alanda da geniş konut stok alanı yer alıyor.

Deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar bulundukları yerden talep etmeleri halinde 2+1, rezerv konut alanından talep etmeleri halinde 3+1 daire alabilecekler.

Bakan Kurum depremzedeler için yapılan konutlar hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“İlk etapta 3 bin konut planlıyoruz, zemin artı 4 katı, 5 katı geçmeyecek şekliyle bir projelendirme yaptık. Hızlı bir şekilde depremde hasar gören vatandaşlarımızın sıcak yuvalarının inşasını gerçekleştirip bir yıl içerisinde sağlam konutlarımızı inşallah vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız”

Örnek teşkil edecek

İzmir’deki yeni konut projelerinde yatay mimari ve az katlı yapılar öne çıkacak. İzmir’de 1 sene dolmadan zemin+3, zemin +4 konutların boy göstereceği öğrenildi.

Konteynerler

Öte yandan evleri zarar gören vatandaşlar için geçici barınma merkezine ilk konteynerler yerleştirilmeye başlandı. AFAD tarafından ilk etapta 550 adet konteyner kurulması beklendiği açıklanmıştı. Konteynerler Haydar Aliyev Caddesi’nde kurulacak.