Gündem

Bakanlık duyurdu! Rusya’ya uçuş başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgınının tüm dünyaya yayılmasının ardından 11 Mart'ta Türkiye'de görülmesi ile birlikte virsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan normalleşme kararında 11 Haziran itibarıyla 31 ülkeyle seferlere başlandığını hatırlatarak, "Bugün itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık." ifadelerinde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AA muhabirine normalleşme dönemine geçtiğimiz şu günlerde durdurulan yurt dışı uçuşların 11 Haziran’da başladığını hatırlatarak Rusya’ya uçuşların başlamasına karar verdiklerini duyurdu.

32 ÜLKEYE UÇUŞ VAR

31 ülkeyle seferlere başlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Bugün itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık.” ifadesini kullandı. 11 Haziran itibarıyla 31 ülkeyle seferlerin yeniden başlatılmasının yanı sıra 20 ülkeyle de görüşmeler devam ediyordu. Rusya’nın da dahil olmasıyla yeniden sefer başlatılan ülke sayısı 32’ye yükseldi.