Gündem

Bakanlık duyurdu! Pazar yerleri ile ilgili yeni genelge

Alınan son dakika bilgisine göre İçişleri Bakanlığı koronavirüsü tedbiri kapsamında yeni bir genelge yayınladı. Yayınlanan genelgede pazar yerlerine artık kontrollü giriş yapılacağı ve esnaf sayısının iki katı vatandaş alınacağı duyuruldu.

Alınan son dakika bilgisine göre İçişleri Bakanlığı pazar yerleri ile ilgili koronavirüsü önlemleri kapsamında yeni bir genelge yayınladı.

VALİLİKLERE YAZI GÖNDERİLDİ
İçişleri Bakanlığı pazar yerlerinde alınacak tedbirler için valiliklere yeni yazı gönderdi. Pazar yerlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ilave tedbirler alınacak. Buna göre, pazar yeri alanına kontrollü giriş çıkış yapılacak, giriş çıkış dışındaki alanlar demir bariyerle kapatılacak. Pazar yerine giriş ve çıkışlar aynı yerden yapılmayacak. Tezgâh araları en az 3 metre olacak. Pazar yerine esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş alınacak.

ÇOCUKLAR PAZAR YERLERİNE GİREMEYECEK
İçişleri Bakanlığı’nın pazar yerleriyle ilgili aldığı bir diğer karar da çocuklarla ilgili olmuştu. 3 gün önce valiliklere gönderilen yazı ile market ve pazar yerlerine çocukların girmesi yasaklanmıştı.