Gündem

Bakanlık Duyurdu: Bugün Yeniden Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Rusya ile uçuşların bugün itibari ile başlatılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığı vurgulandı.

Corona virüsü salgını nedeniyle yurt dışı seferleri askıya alınmıştı. Türkiye 11 Haziran’dan bu yana uçuşlara yeniden başladı. Ayrıca Türk Hava Yollarının Rusya uçuşları merak konusu olmuştu.

BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Rusya ile uçuşların bugün itibariyle başlatılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığı vurgulandı.

Türk Hava Yolları tarafından 11 Haziran’da yurt dışı uçuşlarını kademeli olarak başlatılmıştı.

UÇUŞ YAPILACAK ÜLKELER

THY tarafından yapılan açıklamada ise THY’nin, 1 Ağustos itibarıyla İran’da Şiraz, Tebriz, Irak’ta Bağdat, Erbil ve Süleymaniye, Kuveyt, Abu Dabi, Dubai, Suudi Arabistan’da Riyad, Damman ve Cidde, Hindistan’da Mumbai ve Delhi, Kırgızistan Bişkek, Özbekistan Taşkent, Cezayir’de Konstantin ve Vahran, Mısır’da İskenderiye, Hurgada ve Sarm-El-Seyh, Tunus, Kemarun’da Douala ve Yaounde, Kenya’da Nairobi, Gana’da Akra, Güney Afrika’da Cape Town ve Johannesburg, Tanzanya’da Darrüsselam ve Zanzibar’a uçuşlarına başlamayı planlandığı duyuruldu.