Kamu

Bakanlık duyurdu: 24 ay boyunca hibe desteği!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeraltı maden işletmelerinde güvelik koşullarının sağlanması için 24 ay boyunca hibe desteği sağlanacağını açıkladı. Ayrıca

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile AB Projesi kapsamında iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi amacıyla yeraltı kömür ve metal maden işyerlerine, 24 ay boyunca hibe desteği sağlanacağını duyurdu.

İşletmelere finansal destek verilecek

Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından finanse edilen projede teknik yardım, finansal destek ve rehberlik programı ile hibe programı yer alıyor. Bakanlık tarafından proje için yapılan açıklamada “Madencilik sektöründe proaktif yaklaşıma dayalı iyileştirilmiş çalışma koşullarının desteklenmesi, toplumsal farkındalığın arttırılmasını amaçlayan proje ile tüm paydaşların konuyla ilgili bilgi seviyelerinin geliştirilmesi yoluyla çalışma koşullarının daha fazla iyileştirilmesi öngörülüyor.” İfadeleri kullanıldı.

Ayrıca yeraltı maden işletmelerine tahlisiye eğitimleri ve maden sektörüne özgü hazırlanan hazırlanan TSE standardının entegrasyonu için finansal destek verileceği ifade edildi.

Alınacak önlemler

Yeraltındaki çalışma koşullarının zorluğu dikkate alınarak çıkarılan cevherin özelliğine göre yeraltında zehirli ve patlayıcı gazların takibi,
Su baskınlarına karşı kontrol sondajı yapılması,

Ocak girişlerinde bağımsız iki farklı giriş çıkış sağlanması, mekanik havalandırma sistemi kurulması.