GenelGündemSağlık

Bakandan açıklama; “Raporların süreleri uzatıldı!”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kronik hastaların raporlarına dair açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs ile mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumu Tedbirleri kapsamında kronik hastaların 1 Ocak 2020’de sona eren raporlarına dair açıklamada bulundu. Selçuk; “Normalleşme sürecinde de kronik hastalarımızın 1 Ocak itibariyle süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Böylece kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastalarımızın yeniden reçete düzenlemelerine de gerek kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

BEDELLERİ SGK KARŞILAYACAK

Bakan Selçuk; kronik hastaların ve yüksek risk grubundaki vatandaşların reçete yazdırmak için sağlık sunucularına başvurma zorunluluğunun geçici olarak kaldırıldığını ifade etti. Selçuk aynı zamanda, bu süreçte,  tıbbi malzeme ve ilaç bedellerinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını yineledi.

İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR

Bakan Selçuk, kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişiler ile ilgili de hatırlatmada bulundu. Bu kişilerin ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle MEDULA Sisteminde kayıtlı olan raporların geçerli olacağı yenilendi.

Ayrıca engelli ve yaşlı aylığı ile evde bakım yardımlarında da verilen süreli engelli raporlarının ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını bildirdi.