Gündem

Bakan Soylu sınırdan ayrılan mülteci sayısını açıkladı!

Alınan son dakika bilgisine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sınırdan ayrılan mülteci sayısını açıkladı. İdlib'te yaşanan gelişmelerin ardından Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere Türkiye sınır kapılarını açtı. Edirne zerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısının 117 bin 677 olduğunu söyledi.

Alınan son dakika bilgisine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye’den ayrılan mülteci sayısını açıkladı. İdlib’te yaşanan olaylar sonrası Türkiye sınır kapılarını açmış Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellememe kararı almıştı.

117 BİN 677’YE YÜKSELDİ
Haberi duyan on binlerce düzensiz göçmen, sınır bölgelerine akın etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sınırı terk eden mülteci sayısının 117 bin 677’ye yükseldiğini söyledi.

Suriye’nin kuzeyinde yer alan İdlib kentinde Esed rejiminin hava saldırısı sonucu 34 askerimiz şehit düştü. Ankara’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik konseyi toplandı ve bir dizi kararlar alındı. Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere sınır kapılarının açılması ise bu kararlardan yalnızca birisi oldu.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI
Türkiye’nin bu kararını duyan mülteciler ise sınıra akın etti ve Yunanistan polisinin sert müdahalelerine rağmen sınırı geçme konusunda kararlı olduğunu gösterdi.

Yunan polisinin jiletli teller çekmesi, çoluk çocuk ayırt etmeden gaz bombası atması gibi insanlık dışı faaliyetleri ise dünya kamuoyuna yansıdı.

Konuyla ilgili son açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, 2 Mart günü saat 13.55 itibariyle 117 bin 677 düzensiz göçmenin Edirne üzerinden sınırı geçtiğini söyledi.