Gündem

Bakan Soylu açıkladı! Çipli kimlik kartlarında yeni dönem başlıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm kartların bir arada olduğu çipli kimlik kartları için tarih verdi. İlk aşamada ehliyet ve kimlik kartın birleştirileceğini ifade eden Bakan Soylu, "Cuma gününden itibaren ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesini başlatıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çipli kimlik kartlarına geçileceğini resmen duyurdu. Bakan Soylu, Ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesinin cuma gününden itibaren başlayacağını açıkladı. Aksaray Genç Mucidler Bilim ve Sanat Derneği tarafından yürütülen “Gelecek Evinde Şekillenecek” projesinin açılışına katılan Soylu, İçişleri Bakanlığının yeni projelerini anlattı.
Ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesinin cuma gününden itibaren başlayacağını söyleyen Bakan Soylu, “Cuma gününden itibaren Allah nasip ederse başlatıyoruz. Ehliyeti kimliğimizin içerisine yüklüyoruz. Yani vatandaşımız artık hem ehliyetini hem kimliğini taşımak zorunda kalmayacak. Bizim polislerimiz de denetleme yaparken ‘ehliyetin yoksa sana ceza yazarım’ demeyecek. Cebimizde artık çok kart olmayacak. Becerebilirsek e-imzayı, banka kartlarını, SGK ve sağlık bilgilerini de bunun içerisine koyacağız. İçerisinde parmak izinin olduğu, biyometrik resimlerin olduğu bir kartı sağlayacak yüksek kabiliyete sahibiz” diye konuştu.

“112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ TÜM İLLERDE FAALİYETE GEÇECEK”

Acil çağrı numaralarını tek bir çatı altında toplayan 112 Acil Çağrı Merkezi projesinin tüm dünyada dikkat çektiğinin altını çizen Soylu, 2021 yılının haziran ayında 81 ilin tamamında 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hayata geçirileceğini ifade etti. Yerli yazılıma sahip olan sistemin tüm ihbarları yapay zeka ile ilgili birimlere anında ileteceğine işaret eden Soylu, bu sayede önemli bir projenin de başarıyla uygulanacağını vurguladı. Bakan Soylu E-Devlet üzerinden de 435 tane hizmet gerçekleştirilebildiğine dikkat çekti.

“GÜVENLİK VE ACİL DURUMLAR KOORDİNASYON MERKEZİ KURULUYOR!”

Yeni kurulan ‘Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’ndan bahseden Bakan Soylu, “Türkiye’nin bütün lokasyonlarını, bütün kameralarını, asayişini ve trafiğini bağladığınız ve hakikaten buradan da Cumhurbaşkanlığındaki ilgili birime aktarabileceğimiz olağanüstü bir mekanizmayı ortaya koyuyoruz. İnşallah o da tamamlanmış ve bitmiş olacak” ifadelerini kullandı. Soylu, birkaç ay içinde merkezin çalışmalarına başlayacağını da sözlerine ekledi.