Ekonomi

Bakan Soylu açıkladı: "10 bin polis alımı yıl bitmeden yapılacak"

Binlerce aday polis alımı için yeni ilanı beklerken, 26. Dönem POMEM polis alımının 2020’ye sarkacağı tahmin ediliyordu. Konuya ilişkin öngörüler , “2020 Şubat-Mart gibi POMEM polis alımı gerçekleşebilir.” yönündeydi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,”10 bin polis alımı için düğmeye basıldı”dedi. Bakan Soylu ayrıca ” 1-2 ay içinde 10 bin polis alımı için ilana çıkmış oluruz” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  renk körlüğü ile ilgili çalışma yapıldığını ve polislerin eğitim süresinin de yeniden 8 aya çekileceğini duyurdu.

10 bin polis alınacağını duyuran Bakan Soylu şunları söyledi:  “Şu anda 8 bin 500 bekçimiz var. Karakollar için güven masası kurduk oraya da 3 bin kişi aldık. 3 bin polisin işi sadece bu olacak. 10 bin polis alımı için eylül- ekim gibi alım yapabiliriz demiştim ama süreç biraz uzadı. Önümüzdeki 1-2 ay içinde ilana çıkmış oluruz. Polis yetiştirme kurs süremizi 4 aya indirmiştik şimdi bunu yeniden 8 aya çıkaracağız.”

Konuya ilişkin daha önce neler yaşanmıştı?

Daha önce Süleyman Soylu bir açıklama yapmış ve 25. dönem POMEM ‘de 10 bin polis alımının yapılacağını söylemiş, alımın Eylül ayının ilk günlerinde yapılacağını ifade etmişti.

25. dönem POMEM’in özel harekat polisi olarak gerçekleştirilmesinin ardından10 bin polis alımının 26. dönem POMEM ile yapılacağı görülüyordu. 

Bakan Soylu daha önce  yaptığı açıklamada , yeni polis alımları için sürecin devam ettiğini söyledi. On binlerce aday 10 bin polis alımının 2019 yılı bitmeden yapılmasını bekliyordu. Ancak PÖH alımı süreci tamamlanmadan yeni POMEM duyurusuna çıkılamayacağı için 26. dönem POMEM alımının 2020 yılı Şubat-Mart aylarına kalabileceği öngörülüyordu. 

POMEM için yeni gelişme İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sonrası başlatılan OHAL kapsamında on binlerce polisin EGM’den ihraç edildiğini, ihraçlar sonrası ciddi bir polis eksiği olduğunu söyledi. Bu eksiklerin tamamlanması için art arda polis alımı ilanlarına çıkıldığını söyleyen Bakan Soylu , polis eksiği nedeniyle eğitim süresinin de düşürüldüğünü ifade etti. 4 aya kadar düşürülen eğitimlerle polisler hemen POMEM’lerden mezun edildi ve EGM bünyesinde çalışmaya başladı.  Bakan Soylu yaptığı açıklamada, eksiklerin büyük oranda tamamlandığını ifade etti. Bu nedenle eğitim süresinin önce 6 aya , daha sonra 8 aya çıkartılacağını söyleyen Bakan Soylu tarih vermemişti.

Polis Akademisi Başkanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre 24. dönem POMEM 3 bin kadın polis alımında adayların 6 aylık eğitimden geçeceği bildirildi. 
 

Bir yanıt yazın