EğitimGündem

Bakan Selçuk’tan uzaktan eğitim açıklaması!

Koronavirüs pandeömisi nedeniyle en çok gündeme gelen konuların başında olan uzaktan eğitime modeliyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yeni normalin olmazsa olmazlarından biri de uzaktan eğitim” dedi.

Türkiye’de koronavirüs pandemisi sonrası en çok konuşulan konuların başında gelen uzaktan eğitim modeli hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklama geldi. Yüz yüze eğitim için hazırlıkların sürdüğü dönemde Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Yeni Normal Sürecinde Erken Çocukluk Eğitimi Çalıştayı’na İstanbul Adile Sultan Kasrı Validebağ Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

“ÇOCUKLAR BİZİM VATANIMIZDIR”

Çalıştayın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Çocukluk bizim vatanımızdır” diyerek 2023 Eğitim Vizyonu hakkında konuştu. Eğitimi yaygınlaştırmak için bir dizi adımlar attıklarını anlatan Bakan Selçuk, “Bu kararlar; okul öncesi eğitiminin yaygınlaşması, 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması, kırsal ve düşük yoğunluklu yerleşim bölgelerindeki çocuklar için esnek zamanlı ve alternatif eğitim modellerinin uygulanması, şartları elverişsiz yerleşim yerlerindeki çocukların beslenme ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, resmi ve özel, farklı kuruluşların inisiyatifinde yürütülen her yaş grubundaki tüm erken çocukluk eğitim hizmetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik ortak kalite standartları oluşturulması bunlardan bazılarıydı. Şimdiye kadar bunların bir kısmını gerçekleştirdik. Bir kısmı için de planlamalarımızı yaptık” diye konuştu.

“UZAKTAN EĞİTİM ÜZERİNE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Koronavirüs salgının her alanda olduğu gibi eğitim alanında bazı değişikliklere yol açtığını aktaran Selçuk, “Yeni normalin olmazsa olmazlarından biri de uzaktan eğitim. Bizim, salgın sürecinden önce erken çocukluk için uzaktan eğitim modellemeleri üzerine birtakım çalışmalarımız bulunmaktaydı. Ancak şimdi bu çalışmalar, erken çocukluk dönemi için yaptığımız çalışmanın yörüngesini belirliyor” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAYIN HEDEFİ EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRMAK

Çalıştayla öğretmenin, çocuğun, ebeveynlerin ve genel olarak okulun çocukların öğrenme sürecindeki rollerinin güncellenmesi; yapı, içerik, müfredat, kaynak ve mevzuatın yeniden yapılandırılması için uzman ve alan iş birliklerinin arttırılması hedefleniyor. Toplantıda, erken çocukluk döneminde uzaktan eğitim öncelikli olmak üzere yüz yüze eğitimin de daha etkili yapılabileceği yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.