GündemKamuManşet

Bakan Selçuk’tan aylık ödeme alanları ilgilendiren açıklama: 1 Eylül 2021’e kadar uzatıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli aylık ödemesi alan herkesi ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada corona virüsü tedbirleri nedeniyle süreli engelli raporlarının 1 Eylül 2021 tarihine kadar geçerli olacağı bildirildi.

Pandemi nedeniyle Türkiye’de yeni kararlar alınıyor. Son olarak Bakan Selçuk engelli aylığı alanlara ilişkin önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada Covid-19 bulaş riskine karşı nedeniyle süreli engelli raporlarının 1 Eylül 2021 tarihine kadar geçerli olmasına karar verildiği duyuruldu.

Geçerlilik süresi bittikçe yenilemek gerekiyor

Yaklaşık 535 bin evde bakım yardımı alan ile yaklaşık 800 bin engelli aylığı alanların Eylül ayına kadar raporlarını yenilemeleri gerektiğini bildiren Bakan Selçuk açıklamalarında şöyle dedi:

“Evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından yararlanan engellilerimizin süreli engelli sağlık kurulu raporlarını rapor geçerlilik süresi bittikçe yenilemeleri gerekiyor. Ancak artan KOVID-19 vaka sayıları ve sağlık hizmet sunucularındaki yoğunluk nedeniyle engellilerimize sunduğumuz hizmetlerde bir aksama yaşanmaması için süresi 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak süreli engelli raporu bulunan ve raporları yenilenmemiş olan vatandaşlar, evde bakım yardımı ile engelli aylıklarını 1 Eylül 2021 tarihine kadar alabilmeye devam edecekler”