Gündem

Bakan Selçuk’tan Adnan Menderes’in idam görüntüleri ile ilgili açıklama!

Alınan son dakika bilgisine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan EBA TV'de yayınlanan Başbakan Adnan Menderes'in idam görüntüleri ile ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin ilk gününde yayınlanan Adnan Menderes'in idam görüntülerine " O görüntüleri ben de onaylamıyorum" dedi.

Tüm dünyaya yayılan koronavirüsü salgını vatandaşları korkuturken Türkiye’de önlemler alınmaya başlanıldı. İlk olarak çocukların salgın nedeni ile okullarına ara verilerek eğitimlerine evlerinden devam etmeleri için uzaktan eğitim programı bugün itibariyle uygulanmaya başlanıldı.

REKLAM ARALARINDA İDAM İZLETİLDİ
Uzaktan eğitim sisteminde, çocuklara ders aralarında eski Başbakan Adnan Menderes’in idamı izletildi. EBA TV’de yayınlanan sahneler, velilerin tepkisini çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bu tepkilerin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı.

“GÖRÜNTÜLERİ BEN DE ONAYLAMIYORUM”
Bakan Selçuk, görüntüleri kendisinin de onaylamadığını ifade ederek, “Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekiminn tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum.” dedi.

“ANLAYIŞ İSTEDİ”
Tepkilerle ilgili anlayış gösterilmesinin rica eden Selçuk, “Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam.” ifadelerinin kullandı.