Gündem

Bakan Selçuk iş arayan vatandaşlara güzel haberi verdi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk iş arayan vatandaşları sevindirecek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, “68 ilde 76 birimde faaliyet gösteriyoruz. Hedefimiz İş Kulüplerinin 2021 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde yaygınlaştırılması” ifadeleri kullanıldı.

Corona virüsü salgını döneminde devlet çeşitli destekler ile vatandaşlara yardımcı oldu. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, Türkiye’de ilk kez 11 Mart tarihinde görülen vakanın ardından milyonlarca çalışana destek olduklarını söyledi. İş Kulüplerinde verilen yüz yüze eğitimi elektronik ortama taşıdıklarını hatırlatan ve kadın, genç, engelli, eski hükümlü gibi işgücü piyasasında özel politika gerektiren gruplara yönelik eğitimlerin sürdürüldüğü belirten Bakan Selçuk, “68 ilde 76 birimde faaliyet gösteriyoruz. Hedefimiz İş Kulüplerinin 2021 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde yaygınlaştırılması” açıklamasında bulundu.

“İş görüşmesinde yapılması gerekenleri aktarıyoruz”

İş arayan vatandaşları İŞKUR tarafından verilen yoğunlaştırılmış İş ve Meslek Danışmanlığı ile işgücü piyasasına hazırladıklarını söyleyen Bakan Selçuk, “İş Kulübü eğitimlerimizde özgeçmiş hazırlama, kariyer planlaması ve iş görüşmesinde yapılması gerekenleri katılımcılara aktarıyoruz” dedi.

“Katılımcıların özgüvenini ve motivasyonunu arttırıyoruz”

Bakan Selçuk açıklamasına şu sözler ile devam etti:

“Beş güne kadar düzenlenebilen eğitimlerle katılımcılarımıza kendini ve işgücü piyasasını tanıma, beden dili, mülakat teknikleri ve işveren beklentileri gibi konularda teorik ve pratik eğitimler veriyoruz. Eğitim içeriklerini, hedef grubun ihtiyacı doğrultusunda belirliyoruz. Ayrıca işverenlerimizi de bu eğitime dâhil ediyoruz. Mülakat simülasyonlarına katılmalarını sağlıyoruz. Grup görüşmesi, bireysel çalışma ve akran danışmanlığı gibi yöntemleri kullanarak katılımcıların özgüvenini ve motivasyonunu artırıyoruz.”

Eğitim kurumları, Kadın Konukevleri, Çocuk Destek Merkezleri, Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Halk Eğitim Merkezleri ve sivil toplum kuruluşları gibi kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaptıklarını ifade eden Bakan Selçuk, 6 ayda 11 bin 500 kişinin çevrim içi olarak düzenlenen eğitimlerden yararlandığını söyledi. Okullarda verilen dijital eğitime de değinen Bakan Selçuk, 2020 yılında üniversite düzeyinde çevrim içi eğitimlere 7 bin 887 öğrenci katıldığını bildirdi.