Eğitim

Bakan Selçuk duyurdu: “EBA TV Anaokulu açıldı!”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV Anaokulu açıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim kapsamında yeni projeler üzerinde çalıştığını ifade ederek, “EBA TV Anaokulu açıldı. Bugün uzaktan eğitimin bir parçası olarak yayın yapıyoruz. İçeriklerimiz çocuğa uygun, çocuk menfaatini ve müfredatımızı destekler nitelikte” dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Bakan Selçuk, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, anaokulu çağındaki çocukların televizyon dizisi, magazin programı ve haberler gibi program izlemelerinin yanlışlığının altını defalarca çizerek, “Ama eleştirmekten ve hatta yol göstermekten öte yapmamız gereken bir şey vardı: Harekete geçmek… Okul öncesi eğitim bizim için çok önemli, çok özeldir. EBA TV Anaokulu açıldı. Bugün uzaktan eğitimin bir parçası olarak yayın yapıyoruz. İçeriklerimiz çocuğa uygun, çocuk menfaatini ve müfredatımızı destekler nitelikte” dedi.

KARTONDAN TV ÇAĞRISI!

Kartondan yapılmış bir televizyonun görselini paylaşan bakan Selçuk, “Bu fotoğraf, çocuklar için. Şimdi sizlerden ricam, bir mukavva kutu bulup ortasını keserek, yanlarına düğmeler çizip, tepesine de çataldan iki tane anten ekleyerek bu televizyondan yapmanız, sonra da EBA TV Anaokulu’nu açıp derslere başlamanız. Bekliyorum fotoğraflarınızı…” açıklamasında bulundu.

“ÇOCUĞUN OLDUĞU HER YERDEYİZ…”

“Çocuğun olduğu her yerdeyiz…” diyen bakan Selçuk, “Erken çocukluk eğitimindeki hedeflerimiz için sahadayız. Köylerimizdeki binlerce haneye ulaştırdığımız eğlenceli eğitim setlerimizin ardından TRT EBA ekranlarındaki anaokulu kuşağımızla dünyanın en büyük duvarsız anaokulunu evlere taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK BU VİDEOYU DA TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI!