Eğitim

Bakan Selçuk duyurdu: Bu hafta ücretsiz 500 bin tablet dağıtımına başlanıyor!

Milyonlarca öğrenci corona virüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitim görüyor. Ancak pek çok öğrenci uzaktan eğitim araç gereçlerine sahip değil. Bu kapsamda güzel haber Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk, bu haftadan başlayarak ocak ayı sonuna kadar 500 bin tablet bilgisayarı dağıtacağını söyledi.

Corona virüsü salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. Tablet dağıtımı ile ilgili ise son dakika açıklaması Bakan Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk, bu haftadan başlayarak ocak ayı sonuna kadar 500 bin tablet bilgisayarının dağıtımının tamamlanacağını bildirdi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan kararla bu haftadan başlayarak ocak ayının sonuna kadar 500 bin tablet bilgisayarı da resmi veriler üzerinden tespit edilen öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırmış olacağız.” İfadeleri kullanıldı.

İşte Bakan Selçuk’un açıklamalarından satırbaşları:

Salgın öncesinde hazırladığımız 2023 Eğitim Vizyonu’nda ortaya koyduğumuz öngörüler doğrultusunda yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitim ve dijitalleşme alanlarında da kapsamlı bir dönüşüm takvimimiz bulunuyordu

2012’de temelleri atılan ve eğitim ailemize hizmet sunmaya başlayan çevrim içi eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı EBA’nın içeriğini ve alt yapısını ‘eğitimde fırsat adaleti’ anlayışı çerçevesinde güçlendirmek için adımlarımızı atmaya başlamıştık. Bu aktif süreç, salgın ortaya çıktığında bizim rahat adım atmamızı sağladı.

TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul, TRT EBA Lise kanallarımız, ders programlarına uygun şekilde her gün tam zamanlı yayın yapmaya devam ediyor. Kanallardaki tüm ders yayınlarımız günde üç kez tekrar ediliyor. Dersleri kaçıran öğrenciler için ders videoları hem EBA’ya hem de TRT İzle platformuna yükleniyor.

TRT EBA yayınları özel eğitim öğrencileri, göçmen öğrenciler ve meslek lisesi öğrencileri için özel yayın akışları ve içerikleri de sunuyor. Bu kanallarda yaklaşık 800 öğretmenimiz gönüllü olarak hizmet vermekte. Gururla söylüyoruz, dünyada sadece 4 ülke öğretim kademeleri için 3 ayrı TV kanalı kurabildi. Bunlardan biri de Türkiye.
23 Mart’tan bugüne kadar yaklaşık 12 milyar 249 milyon kez ziyaret edilen EBA, dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen web sitesi oldu. Canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla EBA’nın dahili sistemleri ve alternatif sistemlerin senkronizasyonuyla öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin karşısına geçerek günlük yaklaşık 3 milyon ders yapıyor.

Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin salon ve 162 mobil EBA Destek Noktası oluşturduk. EBA Destek Noktalarımızın sayıları hızla artmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz ve velilerimiz kendilerine en yakın noktaya ‘ebadesteknoktasi.meb.gov.tr’ adresinden anında ulaşabiliyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilerimizin bu noktalara erişimi için ulaşım hizmeti temin ettik. Bunlara da ulaşamayan az sayıdaki öğrencimizin yerleşim yerlerine EBA Mobil Destek araçlarımızla giderek eğitime erişimlerini sağladık.”