Kamu

Bakan Selçuk dar gelirliye 40 bin TL ev yardımını açıkladı! Kimler faydalanabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün yaptığı açıklamalarda dar gelirli vatandaşlara 40 bin TL ev yardımı parası yapıldığını açıkladı. Bunun üzerinde yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar, yardımın kimlere ve nasıl verildiğini araştırmaya başladılar. Peki, kimler ev yardımından faydalanabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi ailelerin ev yapım ve onarımına yönelik barınma yardımları hakkında açıklama yaptı. Corona virüsü sürecinde barınma yardımları için ödenen miktarların arttırıldığını söyleyen Bakan Selçuk, normalleşme döneminde de aynı şekilde devam edeceğini duyurdu.

Bakan Selçuk tarafından konuya ilişkin açıklamalarda, “Kovid-19’la mücadele sürecinin başında miktar artışı kararı aldığımız barınma yardımlarımız normalleşme süreci ve sonrasında da bu oranlarla devam edecek. Bakanlık olarak farklı sosyal yardım programlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Prefabrik ev yardımı 30 bine çıktı

Açıklamalarında eşya yardımının ise 5 bin TL’ye yükseldiğini vurgulayan Bakan Selçuk, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik.” dedi. Bu açıklamalar üzerine ev yardımlarından kimlerin faydalanabileceği merak konusu oldu.

Kimler faydalanabilir?

Bakanlığın dar gelirlilere sağlamış olduğu ev yardımından oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler faydalanabiliyor. Dar gelirlilere bu yardım daha çok kırsal alanda kendilerine ait evlerde ikamet eden ihtiyaç sahibi hanelerin evlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik yapılıyor. Yardıma başvurmak isteyenlerin ise 18 yaş üstü olması ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olması gerekiyor.

Başvuru nasıl yapılır?

 

Vatandaşlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek ev yardımı başvurularında bulunabilirler.