Ekonomi

Bakan Selçuk: Ağustos ödemeleri 3 Eylül’de hesaplara yatmaya başlayacak!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle uygulamaya konulan ‘kısa çalışma ödeneği’ hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklamada bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül tarihinden itibaren hesaplara yatmaya başlayacağı bildirildi.

Pek çok kişinin faydalandığı kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşları ile ilgili olarak, Bakan Selçuk önemli bir duyuruda bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan yazılı açıklamada Ağustos ayı ödemelerinin 3 Eylül tarihinde hesaplara yatmaya başlayacağı bildirildi.

Bakan Selçuk konuya ilişkin olarak, “Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül’den itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” İfadelerini kullandı.

Ödemeler PTT’den yapılacak

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemelerin PTT ile yapılacağını belirten Bakan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0-2-4 olanlara 3 Eylül’de, 6-8 olanlara 4 Eylül’de ödemeler yapılacak.” dedi.