Ekonomi

Bakan Selçuk açıkladı: Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yatacak!

Corona virüsü ekonomik tedbirleri kapsamında işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ücretleri devreye sokulmuştu. Ödeneklerden faydalanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Bakan Selçuk ödemelerin Kurban Bayramı öncesi yapılacağını duyurdu.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle hükümet çeşitli ekonomik destek programları başlattı. Bu kapsamda işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği devreye sokuldu. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile beraber vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelerin Kurban Bayramı’ndan önce banka hesaplarına yatırılacağı ifade etti.

Ödemeler erken tarihe alındı

Bakan Selçuk tarafından yapılan yazılı açıklamada 5 Ağustos’ta yapılması gereken temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin erken bir tarihe alındığı bildirildi.

Bakan Selçuk açıklamasında, “Ödemeleri, 27 Temmuz’dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” ifadelerini kullandı.

 

IBAN bilgisi olmayanın PTT’den ödemeyi alacak

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemelerin, PTT’den ödemeyi alacağını bildiren Bakan Selçuk, “T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz’da, 4-6 olanlara 28 Temmuz’da, 8 olanlara 29 Temmuz’da yapılacak.” açıklamasını yaptı.