Ekonomi

Bakan Selçuk açıkladı: Emeklilere 3 ödeme birden yapılacak!

Bu sene Kurban Bayramı 31 Temmuz tarihine denk geliyor. Emeklilere ve çalışan memurların maaşlarına ise Temmuz ayında yapılacak zamlar belli oldu. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli sandığı kapsamında olan vatandaşlara 3 ödeme birden yapılacağını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklama ile beraber emekli ikramiyeleri hakkında duyuruda bulundu. Bu kapsamda Temmuz ayında maaşlarına zam alacak emeklilerin aynı zamanda Kurban Bayramı ikramiye ödemelerini de alacakları öğrenildi. Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlara 3 ödeme birden yapılacağı müjdesini veren Bakan Selçuk, bu kişilerin temmuz aylık farkını, ağustos aylıklarını ve ikramiyelerini aynı anda alacaklarını açıkladı.

Ödemeler ne zaman yapılacak?

Öte yandan diğer emekliler için hem zamlı Temmuz maaşlarının hem de bayram ikramiyelerinin 17-29 Temmuz arasında yatırılacağı bildirildi. SSK emeklileri için emekli ve bayram ikramiye ödemeleri 7-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur’lu emeklileri 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Ziraat Bankası’ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz’da, 3. 4. ve 5. gününde aylıklarını alanlara da 29 Temmuz’da ödemeler yapılacak. Maaşını diğer bankalardan çeken emekliler ise 28 Temmuz’da ödemelerini alacak.

Kim ne kadar zamlı maaş alacak?

Temmuz ayı enflasyon oranlarının hesaplanması ile beraber zamlı maaşlar da belli oldu. Bu kapsamda en düşük emekli aylığı 2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 112 TL’den 2 bin 233 TL’ye, en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 539 TL’den bin 627 TL’ye, en düşük tarım BAĞ-KUR’lu aylığı da bin 451 TL’den bin 534 TL’ye yükseldi. Corona virüsü salgını döneminde en düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Bu nedenle yeni bir zam yapılmadı.