GündemKamuManşet

Bakan Selçuk açıkladı: Bütün corona virüsü hastalarına ödenecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bütün corona virüsü hastaları için pandemi bakım ücreti ödeneceğini duyurdu. Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, COVID-19 tedavisi uygulanan hastaların e-Nabız üzerinden doğrulama kodlarının Medula Sistemine iletilmesi durumunda PCR testinin pozitif olmasına bakılmaksızın pandemi bakım hizmeti ödüyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de her gün binlece vatandaş corona virüsüne yakalanıyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk sevindirici bir gelişmeyi de haber verdi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, corona virüsü tedavisi gören hastaların test sonuçlarına bakılmaksızın Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamındaki sağlık giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılandığı bildirildi.

1 Aralık’tan itibaren ödeniyor

Sürdürülebilir ve kaliteli sağlık hizmetini erişilebilir kılmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Bakan Selçuk, “1 Aralık 2020 tarihi itibariyle, yatırılarak COVID-19 tedavisi uygulanan hastaların e-Nabız üzerinden doğrulama kodlarının Medula Sistemine iletilmesi durumunda PCR testinin pozitif olmasına bakılmaksızın pandemi bakım hizmeti ödüyoruz.” İfadelerini kullandı.