Gündem

Bakan Pekcan’dan bez maske uyarısı!

Alınan son dakika bilgisine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bez maske konusunda önemli kararı açıkladı. Bakan Pekcan, koronavirüs salgınının Türkiye'de yayılmasıyla birlikte getirilen ihracat yasağı ile ilgili "Bez maske ihracatı için ön izin şartını aranmayacak." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, maske üreticilerini ilgilendiren önemli bir kararı açıkladı. Bakan Pekcan, Koronavirüs salgınının Türkiye’de yayılması ile ilgili getirilen bez maske ihracat yasağının kaldırıldığını bildirdi.

HAYIRLI OLMASINI DİLERİM

Bakan Pekcan, “Tekstil ve hazır giyim sektöründe küresel talep daralmasının yaşandığı bu dönemde, çok kullanımlı bez (dokuma/örme kumaştan mamul) maske ihracatı için ön izin şartı aranmayacağını bildirdi. İhracatçılarımıza kolaylık sağlayacak bu uygulamanın hayırlı olmasını dilerim” dedi.

ÖNEMLİ KATKI SAĞLAMIŞTIR

Piyasaya sunulan tıbbi ve cerrahi maskelerin ihracatına Sağlık Bakanlığından ön izin alınması uygulaması, son dönemde ülkemizde artan maske ihtiyacının karşılanmasına ve sağlık çalışanlarımızın tam donanımlı olarak COVID hastalarına hizmet sağlamasına önemli katkı sağlamıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçı sektörlerimizin pandeminin dünya ekonomisinde yol açtığı tahribatı en az zararla atlatmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

ALTYAPIYA SAHİPTİR

Türkiye, bir yandan sağlık hizmetlerinin gerektirdiği tıbbi ekipmanlarda yurt içi talebi karşılarken, aynı zamanda dünyanın önde gelen tekstil ve hazır giyim üreticilerinden biri olarak bez (dokuma/örme kumaştan mamul) maskenin uluslararası piyasada en büyük tedarikçisi olabilecek altyapıya sahiptir.